Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Κρέμες ματιών: Περιποίηση για τα μάτια σας μόνο !

  Τα μάτια αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι όμως ιδιαίτερα ευαίσθητα και χρειάζονται ειδική περιποίηση.  Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, με την πάροδο της ηλικίας γίνεται ακόμη πιο λεπτό, λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.  Η περιοχή των ματιών είναι ένα από τα πρώτα σημεία εμφάνισης ορατών σημείων κούρασης και γήρανσης, όπως είναι οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες και οι ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών ή όπως αλλιώς ονομάζεται, το πόδι της χήνας. 
  Η σύνθεση των κρεμών ματιών περιλαμβάνει τόσο ενυδατικές ουσίες, οι οποίες ενυδατώνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών όσο και δραστικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην ορατή  μείωση των προβλημάτων που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών, δηλαδή των μαύρων κύκλων, των σακούλων και των ρυτίδων.   Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τη δράση κάποιων, από τα δραστικά συστατικά και τις ενυδατικές ουσίες  που μια κρέμα  ματιών μπορεί να περιέχει στην σύνθεση της. 

Acetyl Hexapeptide-8:  Είναι ένα πεπτίδιο τοπικής εφαρμογής, το οποίο αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικό στην μείωση των ρυτίδων και στην πρόληψη σχηματισμού νέων λεπτών γραμμών. Το πεπτίδιο αυτό αναστέλλει το σύμπλεγμα SNARE, το οποίο αποτελεί ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που διεγείρει τη δράση νευροδιαβιβαστών και προκαλεί σύσπαση των μυών που προσώπου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές.  Με την αναστολή του συμπλέγματος αυτού, το δέρμα απαλύνεται και οι μύες βρίσκονται σε χάλαση. Το συστατικό αυτό αποτελεί μια ασφαλή εναλλακτική του botox, με το οποίο έχει παρόμοια δράση. 

Εκχύλισμα Alfalfa (Medicago Sativa): Το εκχύλισμα αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνει τοπικά την μικροκυκλοφορία, τονώνει την επιδερμίδα και της προσφέρει θρεπτικά συστατικά. Βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και στη μείωση των σακούλων κάτω από τα μάτια. 

Υαλουρονικό Νάτριο :  Είναι το μετά νατρίου άλας του υαλουρονικού οξέος και ένα από τα πιο σπουδαία συστατικά που υπάρχουν φυσιολογικά στην θεμελιώδη ουσία του κυρίως δέρματος, που λόγω της ικανότητας του να συγκρατεί νερό προσδίδει στο δέρμα ελαστικότητα. Ενσωματώνεται σε καλλυντικά προϊόντα και ενυδατώνει την επιδερμίδα, και της προσδίδει απαλότητα και μαλακότητα αφού τα μόρια του έχουν την ικανότητα να συγκρατούν μεγάλες ποσότητες νερού. Το συστατικό αυτό έχει επίσης ήπιες αντιφλογιστικές ιδιότητες, προάγει την επούλωση των τραυμάτων και προστατεύει από μικροβιακές μολύνσεις. 

Βιταμίνη Ε και C: Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση αφού δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη φωτογήρανση και προσδίδουν απαλότητα στο δέρμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: