Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εμπνευστείτε από τους Star...*Μαρία Κάλλας*



Η Μαρία Κάλλας (Νέα Υόρκη, 2 Δεκεμβρίου 1923- Παρίσι, 16 Σεπτεμβρίου 1977) υπήρξε κορυφαία υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.
Το 1960 τραγουδά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου «Νόρμα» και το επόμενο έτος «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Το 1962 επανέρχεται στη σκάλα του Μιλάνου και αποθεώνεται σαν Μήδεια σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και κουστούμια Γιάννη Τσαρούχη. Τον Ιανουάριο του 1964 πείθεται από το Φράνκο Τζεφιρέλι να συμμετάσχει σε μία νέα παραγωγή της «Τόσκα» στη σκηνή του Κόβεντ Γκάρντεν, του Λονδίνου. Η παράσταση εκθειάζεται από τους κριτικούς ενώ ακολουθεί την ίδια χρονιά νέος καλλιτεχνικός θρίαμβος, στην Όπερα των Παρισίων, με τη «Νόρμα».

Τo μακιγιάζ που πάντοτε τραβούσε την προσοχή ήταν αυτό που είχαν οι τραγουδίστριες της όπερας. Τα μεγάλα και εκφραστικά μάτια της Μαρίας Κάλλας  υπήρξαν το «σήμα κατατεθέν» της ντίβας και το μιμήθηκαν πολλές σταρ ή μη.

  • Για να δοθεί έμφαση στα μάτια, φροντίζουμε καταρχάς τα φρύδια να έχουν ελαφρά τοξωτό σχήμα και τονίζονται με μολύβι σε ανοιχτό καφέ χρώμα. Με καφέ σκιά σε σκόνη γίνεται μία γραμμή στο κάτω βλέφαρο με φορά προς τα έξω και βάφουμε από την εσωτερική γωνία του ματιού κατά μήκος της κόγχης του βλεφάρου και προς τα έξω, έως ότου αυτή η δεύτερη γραμμή συναντήσει την πρώτη και ενώνοντας τις δύο γραμμές δημιουργείται γωνία. Το κινητό βλέφαρο μένει χωρίς να τοποθετηθεί σκιά, διότι στη συνέχεια θα σχεδιαστεί με μαύρο eyeliner μια φαρδιά γραμμή κατά μήκος του βλεφάρου η οποία θα σβήνει επίσης προς τα έξω, τοποθετώντας μόνο επάνω ψεύτικες βλεφαρίδες και βάφονται πάνω κάτω με μαύρη mascara.

  • Στις παρειές χρησιμοποιούμε ελαφρύ ρουζ σε ροζ απόχρωση.
  • Τέλος τα χείλη βάφονται ελαφρά με μολύβι και κραγιόν σε βαθύ κόκκινο χρώμα.



 




Δεν υπάρχουν σχόλια: