Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Λεβάντα: χαλαρωτικό άρωμα και "μαγικές" καταπραϋντικές ιδιότητες...

 Η λεβάντα είναι ένα βότανο που είναι γνωστό για τη χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει στο μυαλό και την ψυχή. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, αντισηπτικές, καταπραϋντικές. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας, των ημικρανιών καθώς και για την αντιμετώπιση του άγχους. Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν τα φύλλα της χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και για τη θεραπεία νευρασθενειών. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην επούλωση τραυμάτων. Σε μεγάλες δόσεις η λεβάντα δρα ως υπνωτικό και ναρκωτικό. Τέλος οι ιαματικές της ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα.
 Στην αισθητική, η λεβάντα χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, καθώς βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, καταπολεμάει τις ρυτίδες και προάγει τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων κυττάρων. Το απεσταγμένο της έλαιο χρησιμεύει στην παρασκευή του ανθόνερου της λεβάντας, που έχει καταπραϋντικές και ελαφρά ναρκωτικές ιδιότητες. Τα δέρματα λοιπόν που ερεθίζονται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, όπως το κρύο, ο αέρας, ο ήλιος θα δουν πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης στο μπάνιο η λεβάντα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως καταπραϋντικό. Τέλος συμπυκνωμένη, σαν έλαιο, η λεβάντα παρουσιάζει μια ισχυρή δύναμη κατά της ακμής. 
 Αφού έγιναν γνωστές κάποιες από τις ιδιότητες του μοναδικού αυτού προϊόντος ας δούμε πως θα φτιάξετε μια πολύ απλή μάσκα ομορφιάς με λεβάντα στο σπίτι σας. 
 
Μάσκα Προσώπου με Λεβάντα: 
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 κουταλιές γιαούρτι πλήρες 
- 1 κουταλιά μέλι 
- 1/2 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα ή μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση: 
Προσθέστε το μέλι στο γιαούρτι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε τη λεβάντα, σε αποξηραμένη μορφή είτε σε αιθέριο έλαιο, και ανακατέψτε. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε τη για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: