Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Προβιταμίνη Β5 ή Πανθενόλη : Ένα μαγικό συστατικό!!!


Η Πανθενόλη ή προβιταμίνη Β5 είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα καλλυντικά προϊόντα λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του. Όταν η πανθενόλη εφαρμόζεται εξωτερικά, εισχωρεί στο δέρμα και μετατρέπεται σε βιταμίνη Βή παντοθενικό οξύ. Η πανθενόλη έχει ενυδατικές ιδιότητες για το δέρμα, ενώ ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά και τα νύχια. Πιο συγκεκριμένα η πανθενόλη έχει τις παρακάτω μοναδικές ιδιότητες. 


Ιδιότητες :

  • Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας γιατί ενυδατώνει και προσδίδει ελαστικότητα στην επιδερμίδα, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και έχει αντιφλεγμονώδεις και ήπιες επουλωτικές ιδιότητες.

  •  Χρησιμοποιείται σε προϊόντα μαλλιών γιατί εισχωρεί στο στέλεχος της τρίχας και προσδίδει στα μαλλιά παρατεταμένη ενυδάτωση και ελαστικότητα. Απομακρύνει το σμήγμα και κάνει τα μαλλιά ελαφρότερα και το χτένισμα να διαρκεί περισσότερο. Προσδίδει γυαλάδα στα μαλλιά μειώνει την ψαλίδα και αυξάνει το πάχος των μαλλιών κατά 10% , ενώ  θρέφει και την τρίχα.

  •  Η πανθενόλη χρησιμοποιείται και σε προϊόντα νυχιών γιατί απορροφάται από την κερατίνη των νυχιών και αυξάνει την περιεκτικότητα τους σε νερό. Τα νύχια αποκτούν ελαστικότητα και γίνονται λιγότερο εύθραυστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: