Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Jojoba Oil : Ένα θαυματουργό έλαιο!!

  Το έλαιο τζότζομπα ή χόχομπα παραλαμβάνεται με εκχύλιση από το φυτό της ερήμου Simmondsia chinensis, το οποίο είναι αυτοφυής θάμνος στις Νοτιοδυτικές Η.Π.Α. και το Βόρειο Μεξικό. Χρησιμοποιείται σε πλήθος καλλυντικών προϊόντων λόγων των ιδιοτήτων του. 
  Το έλαιο αυτό είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο. Απορροφάται από το δέρμα και το μαλακώνει, το λιπαίνει και το ενυδατώνει χωρίς να φράσσει τους πόρους και να προκαλεί αίσθημα λιπαρότητας. Αναμιγνύεται εύκολα με το σμήγμα και διαλύει το συσσωρευμένο μίγμα που αποφράζει τους πόρους των θυλάκων των τριχών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον έλεγχο της σμηγματόρροιας στο δέρμα όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. 
  Το έλαιο τζότζομπα έχει επίσης την ιδιότητα να προσροφάται από τις τρίχες των μαλλιών και να τους προσδίδει ελαστικότητα, γυαλάδα και να μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό. 

    Τips για ενυδατωμένα και όμορφα μαλλιά : 
  1. Θερμάνετε 1-3 κουταλιές της σούπας έλαιο τζότζομπα στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε στα μαλλιά σας από τη ρίζα ως τις άκρες και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα αφήστε το έλαιο για 20 λεπτά, ύστερα ξεπλύνεται με άφθονο νερό και λουστείτε κανονικά. Τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και λαμπερά!
  2. Προσθέστε 3 με 5 σταγόνες έλαιο τζότζομπα στο conditioner σας για περισσότερη ενυδάτωση!
  3. Μετά το λούσιμο, προσθέστε 1-2 σταγόνες σε βρεγμένα μαλλιά, μόνο στις άκρες για απαλότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: