Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τσάι : Το Αφέψημα της Ομορφιάς!



 Το πρωινό ξύπνημα και η αρχή μιας δύσκολης μέρας έρχεται σε όλους μας ευκολότερα με την κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι ή καφέ. Το τσάι είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά στον κόσμο.  

 Το τσάι περιέχει τανίνη,  τεΐνη, που είναι διεγερτική,(όπως η καφεΐνη), θεοφυλλίνη, 2% καφεΐνη, μια ορισμένη ποσότητα μαγγανίου και σιδήρου,  κηκιδικόν οξύ και οξαλικόν άλας ποτάσας. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι όμως, είναι πως η τεΐνη που περιέχεται στο τσάι, σε συνδυασμό με την θειανίνη, βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει διαύγεια, χωρίς να ενεργεί υπερβολικά στον οργανισμό μας, κρατώντας μας σε διαρκή εγρήγορση και μη διαταράσσοντας τον ύπνο μας όπως συμβαίνει με τον καφέ. Η θειανίνη είναι αμινοξύ που παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από την camellia sinensis το φυτό που παράγει το τσάι. Το τσάι αυξάνει τη θερμοκρασία του οργανισμού και μέσω της αύξησης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη επιτρέπει το κάψιμο του λίπους.

 Στην αισθητική το έγχυμα του τσαγιού είναι εξαίρετο στυπτικό για το δέρμα, και εκτός από αυτό βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος των διακοπών. Επίσης το τσάι δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας. Το φυτό λοιπόν είναι εξαιρετικό για τα ευαίσθητα και άτονα δέρματα.

 Καθώς οι επιστημονικές έρευνες συνεχίζονται, καθημερινά έρχονται στο φως ιδιότητες φαρμακευτικές και καλλυντικές που αποκαλύπτουν έναν πραγματικό θησαυρό. Ένα θησαυρό πολύτιμων συστατικών που περιμένει να τον ανακαλύψετε. 


Λάδι με πράσινο τσάι για λιπαρά μαλλιά
Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, δοκιμάστε την παρακάτω φυσική συνταγή. Το λάδι αυτό καταπολεμά τη λιπαρότητα, ενώ προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη αφήνοντας τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Τι θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι
- πλαστικό σκουφάκι

Εκτέλεση: 
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί για 30'. Στη συνέχεια σουρώστε το μείγμα. Απλώστε το λάδι στα μαλλιά σας, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Φορέστε το σκουφάκι και περιμένετε 20'. Λούστε τα μαλλιά σας. Επαναλάβετε 1 με 2 φορές την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: