Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Προϊόντα After Sun: Περιποίηση μετά τον ήλιο!

  Το δέρμα μας χρειάζεται περιποίηση μετά από την έκθεση στις ακτίνες του ήλιου ειδικά όταν είναι παρατεταμένη. Η έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία έχει σαν αποτέλεσμα την ξήρανση του δέρματος. Η κερατίνη στιβάδα αφυδατώνεται αφού το νερό που περιέχεται κανονικά στο δέρμα σε συγκεντρώσεις 10-20% μειώνεται μετά την έκθεση στον ήλιο σε συγκεντρώσεις μικρότερες του 10%. Αυτό οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, στην απολέπιση ακόμη και την εμφάνιση ρυτίδων. 
  Για να αυξήσουμε την περιεκτικότητα του δέρματος μας σε νερό χρησιμοποιούμε  μετά την έκθεση στον ήλιο ειδικά προϊόντα για μετά τον ήλιο (after sun) τα οποία περιέχουν υγραντικές ουσίες όπως προπυλενογλυκόλη, πανθενόλη, μαλακτικές ουσίες, όπως τα φυτικά έλαια (π.χ. αμυγδαλέλαιο, avocado oil), ουσίες με αντιφλογιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες (π.χ. αλόη) κ.ά. Τα προϊόντα αυτά εφαρμόζονται σε καθαρό δέρμα μετά από την έκθεση στον ήλιο και διατηρούν το δέρμα ας ενυδατωμένο, απαλό και υγιές. 

Λοσιόν After Sun με Αλόη:

Υλικά:

3 κ.σ. aloe vera gel
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. έλαιο καρύδας
1 κ.σ. βούτυρο κακάο 
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας 

Εκτέλεση: 
Σε ένα δοχείο σε χαμηλή θερμοκρασία θερμάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας και το βούτυρο κακάο ώστε να αναμιχθούν, ύστερα απομακρύνετε από τη φωτιά και αφού είναι σε θερμοκρασία δωματίου τα έλαια, προσθέστε το aloe vera gel και το αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν. Φυλάξτε το σε ένα σκουρόχρωμο δοχείο μακριά από το φως και την θερμότητα. Ιδανικά μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο. Εφαρμόστε στο δέρμα σας μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο.
Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο αιθέριο έλαιο με καταπραϋντικές ιδιότητες όπως χαμομήλι κ.ά. 
Εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά μην το χρησιμοποιήσετε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: