Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μέντα: Περιποίηση προσώπου με σπιτικές συνταγές ομορφιάς



 Η μέντα είναι ένα ποώδες αρωματικό φυτό της οικογένειας των χειλανθών. Έχει άνθη ευωδιαστά, λευκά ή ιώδη. Η άγρια μέντα φυτρώνει σε όλες τις υγρές περιοχές και τα φύλλα της είναι πιο στρογγυλά από τα φύλλα της πιπεράτης μέντας. Το πιο δραστικό συστατικό της πιπεράτης μέντας είναι η μενθόλη και η τανίνη, ενώ της άγριας μέντας είναι ο άνθρακας, και η τανίνη.

 Η μέντα είναι φυτό φαρμακευτικό αλλά χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως καρύκευμα καθώς και ως αφέψημα ή αιθέριο έλαιο. Είναι απολυμαντική, καλμαντική και αντισπασμωδική ειδικά για το πεπτικό σύστημα. Είναι επίσης αγγειοδημιουργική και αντιφλογιστική. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά στο στομάχι.

 Στην αισθητική χρησιμοποιείται για την τονωτική της δράσης και για να σφίγγει τους ιστούς. Επιπλέον προσφέρει δροσιά και έχει αντισπασμωδικές και διεγερτικές ιδιότητες.


Scrub μέντας:


Τι θα χρειαστείτε:

1 φλ. ζάχαρη

¼ φλ. λάδι καρύδας

4-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το λάδι καρύδας. Τοποθετήστε τις σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας και συνεχίστε το ανακάτεμα.


Μάσκα προσώπου  για λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα με μέντα:


Τι θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο

2 κ.σ. λευκό άργιλο

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας 


Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα για 15-20’ και αφαιρέστε με χλιαρό νερό.


Τονωτική λοσιόν με πορτοκάλι και μέντα:


Τι θα χρειαστείτε:

1 κ. αποξηραμένα φύλλα μέντας

2 φλ. βραστό νερό

ξύσμα από πορτοκάλι

2 κ. βότκα


Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα αποξηραμένα φύλλα μέντας στο 1 φλιτζάνι βραστό νερό και στο άλλο φλιτζάνι βραστό νερό το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν, σουρώστε και αναμείξτε τα δύο μείγματα. Τέλος προσθέστε τη βότκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: