Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πατάτα: 3 εύκολες και γρήγορες συνταγές ομορφιάς



Η πατάτα, γνωστή και ως «γεώμηλο», είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των σολανιδών. Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας. Πλούσια σε αλκαλικές ουσίες, σε σίδηρο και βιταμίνες Β και C. Ακριβώς κάτω από το φλοιό της βρίσκεται η θρεπτική της ουσία, γι’ αυτό επιβάλλεται να την ξεφλουδίζουμε λεπτά, για να κερδίζουμε το καλύτερο μέρος της.
Στην αισθητική έχει επίσης ενδιαφέρον γιατί είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς. Περιέχει άμυλο, που σφίγγει τους  διεσταλμένους πόρους και θεραπεύει τις ρυτίδες. Αν έχετε κλάψει και το κάτω μέρος των ματιών σας είναι φουσκωμένο, αν έχετε «σακούλες» κάτω από τα μάτια, ή ακόμα «μαύρους κύκλους» γύρω από τα μάτια απλώς επειδή δεν κοιμηθήκατε καλά, η πατάτα αποκαλύπτεται πολύ αποτελεσματική για όλες αυτές τις περιπτώσεις.
Πως όμως μπορείτε να φτιάξετε γρήγορες και εύκολες σπιτικές μάσκες ομορφιάς, με κύριο υλικό την πατάτα ; Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές ομορφιάς και σίγουρα θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Μάσκα προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες:
Τι θα χρειαστείτε:
1 πατάτα
ανθόνερο
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Αρχικά ξεφλουδίστε και περάστε την πατάτα από τον τρίφτη. Προσθέστε ανθόνερο και αναμείξτε επιμελώς. Τέλος προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά τουλάχιστον.

Μάσκα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες:
Τι θα χρειαστείτε:
1 πατάτα
ανθόνερο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Αρχικά ξεφλουδίστε και περάστε την πατάτα από τον τρίφτη. Προσθέστε ανθόνερο και αναμείξτε επιμελώς. Τέλος προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά τουλάχιστον.

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου:
Τι θα χρειαστείτε:
1 πατάτα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 

Εκτέλεση:
Αρχικά ξεφλουδίστε και περάστε την πατάτα από τον τρίφτη. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτόρρευστη πάστα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήστε την για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: