Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εμπνευστείτε από τους σταρ...* Μέριλιν Μονρόε*


H Μέριλιν Μονρόε (1 Ιουνίου 1926-5 Αυγούστου 1962) ήταν αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950. Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες, ως ηθοποιός, ήρθαν το 1950 με τις ταινίες «Η Ζούγκλα της Ασφάλτου» του Τζον Χιούστον και «Όλα για την Εύα» με τη Μπέτυ Ντέιβις. Το 1955 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα». Το 1956 έπαιξε στην ταινία «Στάση του Λεωφορείου» για την οποία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα. Το 1959 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζάκ Λέμον και τον Τόνι Κέρτις στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», όπου και θριάμβευσε.

Όσο αφορά το  μακιγιάζ της αποτέλεσε πρότυπο της εποχής. Το  κλασσικό και διαχρονικό μακιγιάζ της γνωστής σταρ είναι κομψό, γοητευτικό και σαγηνευτικό, ιδανικό όχι μόνο για μια ιδιαίτερη βραδινή έξοδο αλλά και για μια διαφημιστική καμπάνια αλλά και κάποια  θεατρική ή κινηματογραφική παραγωγή.
  • Για να πετύχουμε αυτό το μακιγιάζ χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα, concealer, foundation ,πούδρα και ρουζ σε ροζ/κοραλλί απόχρωση για τα ζυγωματικά ώστε να προσδώσουμε τη υγεία και τη λάμψη του προσώπου της Μονρόε.
  • Για τα μάτια χρησιμοποιούμε λίγη καφέ σκιά στη κόγχη των ματιών για να δώσουμε ένταση και βάθος στο βλέμμα, και άφθονη ιβουάρ  σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Συνεχίζουμε το μακιγιάζ των ματιών δημιουργώντας το θρυλικό περίγραμμα στα μάτια της Μονρόε με μια λεπτή γραμμή eyeliner, η οποία δημιουργεί αντίθεση με την ιβουάρ σκιά, με αποτέλεσμα τη φωτεινότητα στο πρόσωπο. Τέλος  διορθώνουμε το σχήμα των φρυδιών και δημιουργούμε έντονες γωνίες και τόξα και ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ με πολλές στρώσεις mascara. 
  • Για τα χείλη στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, τα σχεδιάζουμε  με σκούρο κόκκινο μολύβι και κραγιόν αντίστοιχου χρώματος.
                                                                                                                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: