Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μαλλιά Υγιή και Δυνατά (Μέρος Δεύτερο)!!!

Όπως ακριβώς το πρόσωπο και το σώμα μας, τα μαλλιά χρειάζονται καθημερινή περιποίηση για να διατηρούνται υγιή και δυνατά. Ο ήλιος, ο άνεμος, η υγρασία, η θερμότητα, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling και η πολύ συχνή χρήση βαφών ταλαιπωρούν τα μαλλιά τα οποία γίνονται άτονα, αδύναμα, ξηρά και αποκτούν ψαλίδα. 

Tips για δυνατά και υγιή μαλλιά (Συνέχεια) :

  1. Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τη θερμότητα. Χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών κατά την έκθεση στον ήλιο, καπέλο ή ακόμα και ένα μαντήλι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον αέρα. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις θερμότητα στα μαλλιά σου όπως το σίδερο των μαλλιών , η πρέσα(μασιά) και το πιστολάκι, καθώς η θερμότητα αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά, να φριζάρουν, να κάνουν ψαλίδα ακόμη και να καούν αν το παρακάνεις. Πάντα χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα , εάν θα χρησιμοποίησεις το σίδερο ή την πρέσα (μασιά). 
  2. Προσοχή στο στέγνωμα. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο ευάλωτα και σπάνε πιο εύκολα, έτσι απέφυγε να τα χτενίζεις όταν είναι ακόμα βρεγμένα. Μετά το λούσιμο ταμπόναρε τα ελαφρά με μια πετσέτα, χωρίς να τα τρίβεις. Για να αποφύγεις τη θερμότητα, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά! 
  3. Προσοχή στο σφιχτό πιάσιμο. Μην πιάνεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Προτίμησε χαλαρή αλογοουρά, κότσο ή κοτσίδα που είναι τάση αυτή την εποχή, για ένα πιο messy look! 
  4. Σωστή διατροφή: Μην ξεχνάς είσαι ό,τι τρως! Όσο πιο σωστά τρέφεσαι τόσο πιο υγιή και λαμπερά θα δείχνουν τα μαλλιά σου. Βασικά συστατικά όπως βιταμίνες,πρωτεΐνες, σίδηρο, μαγνήσιο, Ω3 λιπαρά οξέα, είναι σημαντικά για την υγεία των μαλλιών σου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: