Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εμπνευστείτε από τους σταρ...*Κάθριν Χεπμπορν*



H Κάθριν Χάουτον Χέπμπορν (Katharine Houghton Hepburn,12 Μαΐου 190729 Ιουνίου 2003) ήταν μια αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.
Ένας θρύλος της οθόνης, η Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες. Η Χέπμπορν κέρδισε βραβείο Έμμυ το 1976 για το ρόλο της στην τηλεταινία «Love Among the Ruins» (Αγάπη Ανάμεσα στα Ερείπια). Ήταν επίσης υποψήφια για τέσσερα ακόμα Emmy, δύο βραβεία Τόνυ και εφτά Χρυσές Σφαίρες. Γνωστές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε «Το Ξημέρωμα της Δόξας» (1933-1ο της όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου), «Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» (1938), «Η Βασίλισσα της Αφρικής» (1951) κ.α. 

Η Κάθριν Χέπμπορν πήγαινε συχνά σε συνεντεύξεις ντυμένη με αντρικά κοστούμια, λέγοντας πως ήταν άνετα. Χωρίς να το θέλει, δημιούργησε μια καινούρια επιταγή της μόδας και οι γυναίκες που τη θαύμαζαν άρχισαν να φοράνε παντελόνια, κάτι που δεν προωθούνταν εκείνη την εποχή. Όμως το μακιγιάζ τις ακολουθούσε τις επιταγές της εποχής, φυσικό με μια μικρή επιτήδευση. 
  • Για να πετύχουμε το μακιγιάζ της δημιουργούμε μια πολύ καλή βάση, με ματ αποτέλεσμα, για το δέρμα, χρησιμοποιώντας  foundation, concealer, πούδρα και τέλος ελάχιστο ρουζ για να προσδώσουμε αίσθηση υγείας στο πρόσωπο. Προσοχή στις ποσότητες των καλυντικών, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.  
  • Για τα μάτια βάφουμε τις βλεφαρίδες με πολλές στρώσεις  mascara ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψεύτικες βλεφαρίδες και τονίζουμε ελαφρώς τα φρύδια. 
  • Τέλος για τα χείλη, με ένα μικρό πινελάκι χρωματίζουμε με κραγιόν τα χείλη σε κερασί αποχρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: