Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Εμπνευστείτε από τους Star...* Ρίτα Χέιγουορθ*

Η Ρίτα Χέιγουορθ (Rita Hayworth, 17 Οκτωβρίου 1918- 14 Μαΐου 1987) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια. Η ηθοποιός θεωρείται από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από το χώρο τηε έβδομης τέχνης και αποτέλεσε ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του κινηματογράφου κατά τη δεκαετία του 40'. Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του 30' με το όνομα Ρίτα Κανσίνο, το οποίο αποφάσισε να αλλάξει σε Ρίτα Χέιγουρθ, για να προσελκύσει μεγαλύτερη  ποικιλία ρόλων. Γύρισε 61 ταινίες σε χρονικό διάστημα 37 χρόνων,αλλά εκείνη με την οποία το όνομα της είναι συνδεδεμένο σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η "Τζίλντα" (1946).

Το φυσικό μακιγιάζ, τα  μακριά μαλλιά και τα μακριά νύχια είναι όλα χαρακτηριστικά στοιχεία του στυλ της Χέιγουορθ .

  • Για να πετύχουμε το αψεγάδιαστο δέρμα και τη φυσική ομορφιά της δημιουργούμε μια ελαφριά βάση με το κατάλληλο foundation  για ένα ματ αποτέλεσμα. 
  • Ένα ροζέ ρουζ αρκεί για να τονίσει τις παρειές και να τους δώσει λάμψη.
  • Για τα μάτια, επιλέγουμε ένα φωτεινό χρώμα αποφεύγοντας τις έντονες γραμμές eyeliner και τις γυαλιστερές σκιές. Αρκεί ελαφριά σκιά ματιών και mascara, που βοηθάει στην έμφαση των ματιών. Ακόμη τα φρύδια αφήνονται στη φυσική τους κατάσταση. 
  • Όσο αφορά τα χείλη είναι αυτά που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μακιγιάζ, κόκκινα και  πανέμορφα.
  • Τέλος τα μαλλιά της Χέιγουορθ της προσέδιδαν χάρη και κομψότητα. Μπορεί τα κόκκινα μπουκλέ μακριά μαλλιά της να μην ήταν φυσικά, όμως έγιναν χαρακτηριστικά του στυλ της, μαζί με τα μακριά κόκκινα νύχια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: