Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Παπαρούνα: 2 Μυστικές Συνταγές Νεότητας



 Η παπαρούνα… ένα τόσο γνωστό λουλούδι, με το λεπτό, χνουδωτό μίσχο, τα δαντελένια φύλλα του και τα όμορφα κατακόκκινα λουλούδια του. Ποιος δεν θυμάται να έχει κόψει, όταν ήταν παιδί, αυτά τα λουλούδια σε κάποιο αγρό με στάχυα, κάποια άνοιξη;  
 Είναι ένα αγγειόσπερμο, δικότυλο, ποώδες φυτό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των μηκονοειδών.
Χαρακτηριστικά της  τα φύλλα της , που αναπτύσσονται μέσα σε λοβό είτε είναι κομμένα σε διάφορα μέρη διασκορπισμένα, η ύπαρξη ενός γαλακτώδους υγρού στο βλαστό καθώς και τα μεγάλα της άνθη.  Η παπαρούνα περιέχει ναρκωτικά, αλλά σε πολύ μικρές δόσεις, αρκετές μόνον, για να τις δώσουν καταπραϋντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήθηκε στη βοτανολογία για να θεραπεύσει το βήχα, το συνάχι , παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος καθώς επίσης βοηθάει και τον ύπνο.
 Στην αισθητική χρησιμοποιούνται κυρίως τα πέταλα, σε ελαφρές εγχύσεις, για τα ξηρά δέρματα και για να προλάβουν τις ρυτίδες. 

Καταπραϋντική λοσιόν προσώπου από πέταλα παπαρούνας: 
 
Τι θα χρειαστείτε:

- βραστό νερό

- μερικά πέταλα παπαρούνας 


Εκτέλεση:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ με βραστό νερό μερικά πέταλα παπαρούνας και αφήστε τα για λίγη ώρα.  Σουρώστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει.
Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν κρύα, πρωί και βράδυ, ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο και σε κομπρέσες επάνω στις ρυτίδες.


Scrub με σπόρους παπαρούνας για λάμψη:



Τι θα χρειαστείτε:

- ζεστό νερό

- 2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας




Εκτέλεση:

Αφήστε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους παπαρούνας να μουλιάσουν  σε λίγο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Σουρώστε το νερό και χρησιμοποιήστε τους σπόρους για να κάνετε μασάζ σε νωπή επιδερμίδα με απαλές κινήσεις για περίπου 5 λεπτά. Με το scrub αυτό μπορείτε να  απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του προσώπου και να αποκαταστήσετε τη λάμψη και τη φωτεινότητά του.







Δεν υπάρχουν σχόλια: