Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Κρίνος: Ένα λουλούδι που εκτός από τον κήπο σας, ομορφαίνει και το δέρμα σας!



 Ο κρίνος ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Ο κρίνος είναι βολβώδες φυτό και έχει συνήθως ψηλό βλαστό με άνθος στην κορυφή. Το άνθος του αποτελείται συνήθως από έξι πέταλα και είναι στραμμένο με μία ελαφρά κλίση προς το έδαφος. Έχει έντονα χρωματισμένους κίτρινους ανθήρες. Τα περισσότερα είδη κρίνων ανθίζουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κάποια προς το τέλος του καλοκαιριού.

 Ένα από τα κύρια οφέλη του κρίνου για την υγεία , είναι ότι βοηθά τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, επιτρέποντας έτσι την καρδιά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και τακτικά. Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ασθενών συστολών κατά τη στιγμή του τοκετού.  Το λουλούδι κρίνος χρησιμοποιείται ακόμη για βότανα για ιατρικές παθήσεις, όπως η λέπρα, επιπεφυκίτιδα, εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλη μία από τις θεραπευτικές χρήσεις του είναι στην θεραπεία εγκαυμάτων, για την πρόληψη του σχηματισμού ουλώδους ιστού και για τη θεραπεία ελκών και φλεγμονών λόγω των στυπτικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων του.

 Επίσης εκτός από τα ιατρικά οφέλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αιθέριο έλαιο του κρίνου, στην αρωματοθεραπεία για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά είναι και ένα πολύ σημαντικό συστατικό στη βιομηχανία αρωμάτων.

 Στην αισθητική χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά κυρίως για ερεθισμένα και αφυδατωμένα δέρματα καθώς και για τη μείωση των ευρυαγγειών. 
 

Αντιρυτιδικό λαδάκι κρίνου για την περιοχή των ματιών: 


Τι θα χρειαστείτε:

- πέταλα κρίνου

- αμυγδαλέλαιο


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα πέταλα και σκεπάστε τα με αμυγδαλέλαιο. Εκθέστε τα στον ήλιο για 3 εβδομάδες, προσέχοντας το λάδι να καλύπτει πάντα τα πέταλα. Στη συνέχεια σουρώστε και χρησιμοποιήστε αυτό το πολύτιμο υγρό για τη περιοχή των ματιών.
Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πέταλα, τοποθετώντας τα για λίγο τοπικά στη περιοχή των ρυτίδων, καθώς έχουν αντιρυτιδικές ιδιότητες.


Scrub Σώματος με Αιθέριο Έλαιο Κρίνου:


Τι θα χρειαστείτε:

- 1 κούπα άσπρη ζάχαρη σε κόκκους

- 1/3 της κούπας καθαρή γλυκερίνη ή εναλλακτικά baby oil

- μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κρίνου

- μερικές σταγόνες μωβ (ή μπλε με κόκκινο) χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμίξτε τη ζάχαρη με τη γλυκερίνη (ή το baby oil) , προσθέστε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο κρίνου και ανακατέψτε μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή.
Προαιρετικά προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το χρώμα που επιθυμείτε να έχει το scrub σας.  
Εφαρμόστε μικρή ποσότητα, σε καθαρό δέρμα,  και κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια αφαιρέστε το με άφθονο χλιαρό νερό.





Δεν υπάρχουν σχόλια: