Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

DIY Rose & Berries Bath Bombs

 Η καθημερινότητα μας σήμερα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Πολύ γρήγοροι ρυθμοί, άγχος και σχεδόν καθόλου ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώσουμε και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ζεστό και άκρως χαλαρωτικό μπάνιο; 
 Φτιάξτε τα δικά σας bath bombs με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, αμυγδαλέλαιο και τσάι φράουλα-βατόμουρο ή με οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε!

 Το αμυγδαλέλαιο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, προσφέρει έντονη αντιγυραντική και επουλωτική δράση  στο δέρμα. Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο θα βοηθήσει στη μείωση της κοκκινίλας ενός ερεθισμένου δέρματος. Τέλος το τσάι θα τονώσει και θα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας, προσφέροντας επίσης όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του για τον οργανισμό σας και χαρίζοντας σας ευεξία! 

Τι θα χρειαστείτε:

-  1 κούπα μαγειρική σόδα
-  1/2 κούπα κιτρικό οξύ- "ξυνό"
-  1/2 κούπα κορν φλάουρ 
-  1/2 κούπα άλατα μπάνιου
-  1 φακελάκι τσάι φράουλα-βατόμουρο ( ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε)
-  2 κουταλάκια του γλυκού (κ.γ) νερό
-  2 κ.γ αμυγδαλέλαιο  
- 2 κουταλάκια του γλυκού αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο επιθυμείτε)
- μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση κόκκινο)

Εκτέλεση: 
 Αναμείξτε όλα τα στερεά υλικά, εκτός του κιτρικού σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 Αναμείξτε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μικρότερο μπολ.
 Προσθέστε τα υγρά στα στερεά και ανακατέψτε μέχρις ότου το μείγμα σας να έχει την υφή της υγρής άμμου. 
 Στη συνέχεια προσθέστε το κιτρικό οξύ, ανακατέψτε ξανά το μείγμα σας και βάλτε το σε φόρμες(σχήματος και μεγέθους της επιλογής σας) πιέζοντας το πολύ καλά. Μετά από μερικά λεπτά αφαιρέστε τη φόρμα πολύ προσεκτικά και αφήστε τα bath bombs σας  να σκληρύνουν το λιγότερο για πέντε ώρες σε θερμοκρασία δωματίου , προτού τα χρησιμοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: