Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

5+1 Αιθέρια έλαια που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα!

 Η μάλαξη σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια που έχουν δράση κατά της κυτταρίτιδας  (Μάθετε περισσότερα για την κυτταρίτιδα εδώ) μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της, μέσω της  βελτίωσης της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι συσσωρευμένες τοξίνες. Η μάλαξη θα πρέπει να συνδυάζεται με ισσορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση κυρίως Αερόβια, όπως το γρήγορο βάδην, τρέξιμο, κολύμβηση, κ.ά,  για να έχει σημαντικά αποτελέσματα. 


Αιθέρια Έλαια Κατά της Κυτταρίτιδας: 
  • Μάραθος: O Μάραθος (Fennel) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Foeniculum Vulgare.  ανήκει στα διουρητικά αιθέρια έλαια με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό ενάντια στην κατακράτηση υγρών,  στην κυτταρίτιδα και την παχυσαρκία.  Τονώνει το νευρικό σύστημα και βοηθά στη μείωση του στρες.  Προσοχή να μην χρησιμοποιείται από άτομα με επιληψία και εγκύους.  Συνδυάζεται  τέλεια με αιθέριο έλαιο λεβάντα και δεντρολίβανο.  
  • Γκρέιπφρουτ: Το Γκρέιπφρουτ (Citrus Grandis (Grapefruit Peel) Oil) από την οικογένεια των εσπεριδοειδών έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ το άρωμά του είναι γλυκόξινο και αναζωογονητικό. Βελτιώνει τη διάθεση και απομακρύνει πνευματική και σωματική κόπωση. Τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου, αποτοξινώνει και μειώνει την κατακράτηση υγρών και είναι ιδανικό ενάντια στην κυτταρίτιδα. Προσοχή να μην χρησιμοποιείται από εγκύους Κατά τη χρήση αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο (κίνδυνος Φωτοτοξικότητας.) Συνδυάζεται τέλεια με αιθέριο έλαιο περγαμόντο, λεβάντα, λιβάνι, γεράνιο. 
  • Δεντρολίβανο: Το Δεντρολίβανο (Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf) Oil) είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως τονωτικό του νευρικού συστήματος και της μνήμης,έχει ισχυρές αντισηπτικές και διεγερτικές ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν κλαδάκια δενδρολίβανου στα μαλλιά τους για καλύτερη συγκέντρωση.  Προάγει τη καλή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση της κατακράτησης και της κυτταρίτιδας. Προσοχή να μην χρησιμοποιείται από άτομα με επιληψία και υπέρταση και εγκύους.  Συνδυάζεται  τέλεια με αιθέριο έλαιο λεβάντα, λιβάνι και μέντα.  
  • Άρκευθος: Ο Άρκευθος ή Άγριο Κυπαρίσσι (Juniperberry) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Juniperus Communis. Το αιθέριο έλαιο του Άρκευθου  έχει ένα φρέσκο, βαλσάμικο, ξυλώδες και γλυκό άρωμα.Αναζωογονεί το πνεύμα και προσφέρει θετική ενέργεια. Τονώνει το κυκλοφορικό  και αποτοξινώνει, μειώνει την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρού. Συνδυάζεται πολύ καλά με: Δεντρολίβανο,Έλαια κωνοφόρων, Λεμόνι, Γκρέιπφρουτ και Ιεροβότανο.
  • Γεράνι: Το Γεράνι (Pelargonium Graveolens) είναι το γνωστό καλλωπιστικό φυτό που συναντά κανείς στις περισσότερες ελληνικές αυλές. Το αιθέριο έλαιο του έχει ένα ζωντανό άρωμα, μεσαίας αρωματικής νότας. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη συναισθηματική-ορμονική εξισορρόπηση και τη μείωση του στρες. Επιπλέον διαθέτει ισχυρή στυπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και των επινεφριδίων, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται η  κυτταρίτιδα, η κατακράτηση υγρών, η πρόωρη χαλάρωση, τα προβλήματα στην υγεία ή την έμμηνο ρύση τα οποία οφείλονται σε κακή κυκλοφορία. Συνδυάζεται πολύ καλά με: Άρκευθο, Λεβάντα, Πατσουλί, Σκόρδο, Σιτρονέλλα, Τριαντάφυλλο, Νερολι, Σανταλόξυλο, Γιασεμί, Περγαμόντο κ.α.
  • Κυπαρίσσι: Το Κυπαρίσσι (Cypress) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Cupressus Sempervirens. Το αιθέριο έλαιο του  έχει ένα πικάντικο , βοτανώδες, φρέσκο και καθαρό άρωμα. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αγχολυτικό, ηρεμιστικό, στυπτικό, τονωτικό, αιμοστατικό, αναζωογονητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αποτοξινωτικό. Η διουρητική του δράση το καθιστά ένα πολύτιμο συστατικό σε μείγματα λαδιών μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Συνδυάζεται πολύ καλά με έλαια Εσπεριδοειδών, Άρκευθο, Κέδρο, Πατσουλί, Λεμόνι κ.ά. 
Μείγμα Μασάζ κατά της Κυτταρίτιδας: 

     Σε 100 ml αμυγδαλέλαιο ή έλαιο  τζότζομπα  αναμείξτε: 
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθο
  • 20 σταγόνες γεράνι (geranium) 
  • 10 σταγόνες λεβάντα (lavender)
  • 5 σταγόνες μάραθο (fennel) και 
  • 5 σταγόνες δεντρολίβανο (rosemary) 
Κάντε μασάζ στην περιοχή με κυτταρίτιδα με ανοδικές κινήσεις καθημερινά για περίπου 10-15 λεπτά. Το μείγμα των ελαίων αποθηκεύεται σε σκούρο μπουκαλάκι, σε δροσερό και σκιερό μέρος.  

Επισήμανση:  Το άρθρο αυτό έχει έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο. Μην χρησιμοποιείται τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα στο δέρμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: