Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο δέρματος σας (Μέρος 1)

Όπως ακριβώς κάθε άτομο είναι μοναδικό , έτσι και το δέρμα μας έχει ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση  διαφορετική για κάθε τύπο δέρματος . Επίσης  είναι απαραίτητη η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων ώστε να  διατηρούμε το δέρμα μας  σε καλή κατάσταση και υγιές. 


  Ξηρό δέρμα : Χαρακτηρίζεται από μειωμένη έκκριση σμήγματος ή και αυξημένη αφυδάτωση. Είναι λεπτό και δεν περιέχει λιπαρές προστατευτικές ουσίες , έχει τάση για απολέπιση και εμφάνιση ρυτίδων ακόμη και σε νεαρή ηλικία.


 Tips για ξηρό δέρμα
  • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση νερού καθώς αυτό θα επιδεινώσει την αφυδάτωση.
  • Τα σαπούνια εκτός από τους ρύπους απομακρύνουν από το δέρμα και τα φυσικά του λιπίδια και η υπερβολική χρήση τους πρέπει να αποφεύγεται ιδιαίτερα στο ξηρό δέρμα.
  • Προστατεύστε το δέρμα σας από τις καιρικές συνθήκες όπως το κρύο , ο αέρας και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο , καθώς μειώνουν τηv ικανότητα του δέρματος να κατακρατεί νερό και οδηγούν έτσι στη, αφυδάτωση του.
  • Για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος σας προτιμήστε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού  ειδικό για ξηρό δέρμα που θα απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών ένα διφασικό διάλυμα το οποίο απομακρύνει ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει. Μια τονωτική λοσιόν που απομακρύνει τα υπολείμματα του καθαριστικού προϊόντος και δίνει μια αίσθηση δροσιάς και τονώνει το δέρμα, η οποία όμως δεν θα περιέχει αλκοόλη. Τοποθετήστε κρέμα ημέρας ή νύχτας ανάλογα με την ώρα η οποία θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα αφού περιέχει ουσίες που μειώνουν τη διαδερμική απώλεια ύδατος , κάνουν το δέρμα λείο και απαλό. 
  • Αποφύγετε την απολέπιση(peeling) στο ιδιαίτερα ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, ειδικά αν περιέχει κόκκους. 
  • Εβδομαδιαία χρήση μάσκας για ξηρό δέρμα η οποία καθαρίζει, ενυδατώνει και καταπραΰνει  το δέρμα, η οποία μπορεί να περιέχει αλλαντοΐνη , εκχυλίσματα φυτών , αζουλένιο, πανθενόλη, βιταμίνες κ.ά


Δεν υπάρχουν σχόλια: