Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σοκολατοθεραπεία: Πώς να κάνετε την πιο γλυκιά θεραπεία στο σπιτι σας !

Απολαυστική και άκρως απαραίτητη, η σοκολάτα παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και στην ενέργεια μας. Εκτός όμως από ένα προϊόν που απογειώνει την αίσθηση της γεύσης, η σοκολάτα διαθέτει ευεργετικά  αποτελέσματα όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τη ψυχή μας !

H σοκολατοθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία ενυδάτωσης, θρέψης, ευεξίας, χαλάρωσης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, η οποία βασίζεται στις ιδιότητες της φυσικής σοκολάτας. Είναι ουσιαστικά ένα είδος μάλαξης με βάση τη φυσική σοκολάτα. Η σοκολατοθεραπεία είναι ολιστική περιποίηση γιατί πέρα από το ότι δρα διαδερμικά, επιδρά και στον ψυχισμό του ατόμου καταπολεμώντας το στρες και το άγχος, καθώς διεγείρει την έκκριση ενδορφινών. Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή, μαγνήσιο, θεοβρωμίνη και σε μικρότερες ποσότητες καφεΐνη, που ανήκουν στην κατηγορία των ξανθινών , οι οποίες μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων τους , έχουν και λιπομειωτική δράση στο δέρμα. 
   
Για  να κάνετε τη δική σας σοκολατοθεραπεία στο σπίτι θα χρειαστείτε :
  • Σοκολάτα ( κουβερτούρα)
  • Αμυγδαλέλαιο 

Διαδικασία : 

Τοποθετήστε την κουβερτούρα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει δοκιμάστε την πρώτα στο εσωτερικό του καρπού σας για να είστε σίγουροι ότι δεν καίει. Μετά ρίξτε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου και απλώστε την στο σώμα σας ή στο πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την μάσκα για 20-25 λεπτά και μετά ξεβγάλτε τη με χλιαρό νερό. Αν η μάσκα γίνετε στο πρόσωπο την ξεβγάζουμε με μια ζεστή πετσετούλα. Εάν έχετε ακμή αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μάσκα σοκολάτας στο πρόσωπο. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: