Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο δέρματος σας (Μέρος 3)

Στο τρίτο και τελευταίο αυτό μέρος της ανάρτησης για την περιποίηση του προσώπου με βάση τον τύπο του δέρατος , θα αναλύσουμε το κανονικό, και το μικτό τύπο δέρματος.


 Κανονικό ή Φυσιολογικό : Το δέρμα αυτό έχει καλή υφή και φυσιολογική ενυδάτωση. Σπάνια εμφανίζει δυσχρωμίες, κηλίδες, λιπαρές  και ξηρές περιοχές και φαίνεται καθαρό. Έχει καλή αφή, με λίγες ρυτίδες, έχει ικανοποιητικό πάχος και φυσιολογικό ph που κυμαίνεται από  4.5-5.5 . Είναι ο τύπος του δέρματος που αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα.

Tips για το κανονικό δέρμα :


  • Περιποιηθείτε το δέρμα σας καθημερινά με προϊόντα για κανονικό δέρμα ακολουθώντας τη διαδικασία του απλού καθαρισμού. ( Βλέπε Ανάρτηση " Απλός Καθαρισμός ... το Α και το Ω της Περιποίησης") ώστε να το διατητείτε νεανικό, ενυδατωμένο και καθαρό.
  • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση σαπουνιών καθώς απομακρύνουν όλο το σμήγμα και τα φυσικά λιπίδια του δέρματος και προκαλούν αφυδάτωση.
  • Μην χρησιμοποείτε καλλυντικά προϊόντα ακατάλληλα για τον τύπο του δέρματος σας , επιλέξτε προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματος σας και το διατηρούν σε καλή κατάσταση , λαμπερό και σέβονται το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας σας.
  • Κάντε peeling με κόκκους και μάσκα μια φορά την εβδομάδα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, να καθαρίσετε, να ενυδατώσετε και να τονώσετε το δέρμα σας.

 Μικτό : Το δέρμα αυτό έχει χαρακτηριστικά τόσο από το ξηρό όσο από το λιπαρό δέρμα. Έχει μια λιπαρή περιοχή σε σχήμα Τ, στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, ενώ οι παρειές (μάγουλα), η περιοχή γύρω από τα μάτια και ο λαιμός εμφανίζουν ξηρότητα. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δεν έχουμε ακραίους συνδυασμούς όπως ξηρό με λιπαρό, αλλά ξηρό ή λιπαρό με φυσιολογικό.

Tips για το μικτό δέρμα : 


  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα για λιπαρά ή ξηρά δέρματα σε όλο το πρόσωπο.
  • Το δέρμα αυτό απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα  με προϊόντα για μικτά δέρματα, τα οποία φροντίζουν τη λιπαρή περιοχή του Τ, και μειώνουν τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα, ενώ ενυδατώνουν τις πιο ξηρές περιοχές.
  • Χρησιμοποιήστε peeling μια φορά την εβδομάδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, χωρίς να επιμείνετε ιδιαίτερα στις πιο ξηρές περιοχές.
  • Εβδομαδιαία χρήση μάσκας που θα καθαρίσει , θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μάσκες , μια για λιπαρά στο Τ και μια για ξηρά στις υπόλοιπες περιοχές.   
 
 

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: