Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

“Smokey eyes”: 'Ενα μακιγιάζ όλο ένταση και μυστήριο!

   Η κλασσική ιδέα του “smokey eye” είναι η χρήση κάρβουνου(ή σκούρας σκιάς/kohl ή kayal) και το “σβήσιμο” του προς τα πάνω.Το kohl μπορεί να είναι ένα καλλυντικό που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική του παρελθόντος αλλά υπάρχει μέχρι και σήμερα και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα.
   Σήμερα το kohl ή kayal χρησιμοποιείται στο γνωστό σε όλους μας “smokey eyes” και προσδίδει στο βλέμμα ένταση και μυστήριο. Αρχικά το “smokey eyes” γινόταν με μαύρο χρώμα, εξού και ο όρος “smokey”(καρβουνιασμένο), ενώ σήμερα γίνεται και με άλλα χρώματα(έντονες-σκούρες αποχρώσεις κυρίως) ή και με συνδιασμό δύο ή τριών χρωμάτων αντί για ένα.
    Για να πετύχετε το τέλειο “smokey eyes” με απλό και εύκολο τρόπο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Let's begin...

 1. Αφού έχετε δημιουργήσει την κατάλληλη βάση,με foundation τέτοιου χρώματος ώστε να ταιριάζει με την επιδερμίδα σας, με την κατάλληλη πούδρα και με τη χρήση concealer για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους,σχηματίστε-τονίστε τα φρύδια σας για να προσδώσετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα σας.

 2. Απλώστε μια σκούρα σκιά ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού κοντά στη βάση των βλεφαρίδων προς τα πάνω και έξω χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πινέλο. Προσοχή στο “σβήσιμο” της σκιάς ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενιαίο.

 3. Εφαρμόστε μια λεπτή γραμμή, με μαύρο μαλακό μολύβι, στο πάνω και κάτω βλέφαρο, προσπαθώντας να μείνεται όσο πιο κοντά γίνεται στη βάση των βλεφαρίδων,τοποθετώντας ελάχιστο και στο εσωτερικό βλενογόνο του κάτω βλεφάρου.

 4. Για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό αποοτέλεσμα “σβήστε” τις άκρες με καφέ σκιά στην περιοχή της κόγχης του βλεφάρου.

5. Για να φωτίσετε την εσωτερική γωνία του ματιού(έσω κανθός) αλλά και να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα τοποθετείστε άσπρη περλέ σκιά ή μολύβι στον έσω κανθό.

 6. Εφαρμόστε άφθονες στρώσεις μαύρη mascara για μεγαλύτερη ένταση.

 7. Τέλος για το “smokey eye” look προτιμήστε ρουζ και κραγιόν ουδέτερα όπως nude,μπεζ ή ροζ. Βέβαια μπορείται να χρησιμοποιείσετε και κόκκινο κραγιόν για πιο ιδιαίτερο μακιγιάζ αλλά με προσοχή ώστε να μη βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα.Η επιλογή είναι δική σας! Πειραματιστείτε και δημιουργήστε το τέλειο “smokey eye” look ακριβώς στα μέτρα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: