Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με 5 απλές συμβουλές!

 Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού ιστού, που προκαλείται από συσσώρευση τοξινών και ύδατος, υπέρμετρη εναπόθεση λίπους και διαταραχές στη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Το δέρμα με κυτταρίτιδα έχει τη χαρακτηριστική όψη  φλοιού πορτοκαλιού. 
  Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου βάρους και εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς,  αλλά μπορεί να εντοπίζεται και στην κοιλιά και τα άνω άκρα.  Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως κληρονομικούς  και ενδοκρινολογικούς, κακή κυκλοφορία του αίματος, εγκυμοσύνη, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, δυσκοιλιότητα, άγχος, αύξηση του σωματικού βάρους, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, γυναικολογικά προβλήματα, κάπνισμα, υπερβολικό αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, αφυδάτωση, στενά ρούχα, ψηλοτάκουνα παπούτσια κ.ά. 

Tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας : 
  
  1.  Σωστή διατροφή: Η κακή διατροφή, το υπερβολικό αλάτι, η ζάχαρη και η αύξηση του σωματικού βάρους ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από τις βιταμίνες που περιέχουν, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς η δυσκοιλιότητα θεωρείται εκλυτικός παράγοντας εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη (παγωτά, γλυκά) αλλά και το υπερβολικό αλκοόλ.  Πίνετε άφθονο νερό.  
  2.  Σωματική  άσκηση: Η τακτική άσκηση εκτός από την ευεξία που χαρίζει στον οργανισμό, συντελεί στην πρόληψη και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς προκαλεί μυική ενδυνάμωση, καύση των λιπών και αποβολή των τοξινών. Για να αποκτήσετε καλλίγραμμο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα, προτιμήστε αερόβια άσκηση η οποία θα διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά, 3 με 4 φορές την εβδομάδα, και ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα, δίνοντας έμφαση στο κάτω μέρος του σώματος. Ως ιδανική άσκηση θεωρείται το γρήγορο περπάτημα, η ποδηλασία και η κολύμβηση.
  3.  Χρήση ειδικών προϊόντων και αυτομάλαξη(μασάζ): Για να βελτιώσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού, εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα με φορά από κάτω προς τα άνω, κρέμες και γέλες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, οι οποίες έχουν ως κύριο συστατικό την καφεΐνη και προκαλούν δραστηριοποίηση της κυκλοφορίας και αποβολή των τοξινών, κάνουν το δέρμα λείο, απαλό και σφιχτό. Η αυτομάλαξη θα βελτιώσει την όψη του δέρματος και θα προκαλέσει ελάττωση των κυτταριδικών προβλημάτων, επίσης θα προετοιμάσει το δέρμα  για την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Η καλύτερη ώρα εκτέλεσης είναι μετά το ντους, και ιδιαίτερα μετά από το peeling. Θα πρέπει να γίνεται  2 με 3 φορές την εβδομάδα και να διαρκεί 15 λεπτά. Η μάλαξη θα πρέπει να γίνεται με φορά από κάτω προς τα άνω και από μέσα προς τα έξω. 
  4. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Η κακή κυκλοφορία του αίματος, που προκαλείται από την παρατεταμένη ορθοστασία ή τη καθιστική θέση, θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Για να αντιμετωπίσετε τη φλεβική ανεπάρκεια στα κάτω άκρα, τοποθετήστε τις κνήμες σε καρέκλα χωρίς διασταύρωση των κνημών. Αποφύγετε τα πολύ στενά ρούχα και το να κάθεστε σταυροπόδι, καθώς περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Εκτελείτε σωματική άσκηση για την δραστηριοποίηση της κυκλοφορίας. 
  5. Διακοπή του καπνίσματος: Το κάπνισμα εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στον οργανισμό, συντελεί και στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Διακόψτε το κάπνισμα και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: